'KV Mechelen zal Wernersson nog eens uitlenen aan Noren, nu wel in tweede klasse'

'KV Mechelen zal Wernersson nog eens uitlenen aan Noren, nu wel in tweede klasse'

21-02-2022 23:00

De passage van Victor Wernersson bij KV Mechelen lijkt uit te doven als een nachtkaars. Het voorbije half jaar leenden de Antwerpenaren hem al uit aan het Noorse Stabaek Fotball. Die overeenkomst zou binnenkort een vervolg krijgen.

Volgens het Noorse Nettavisen heeft Stabaek al stevig gepolst om Wernersson ook het volgende seizoen op huurbasis over te nemen. In Noorwegen volgen de voetbalcampagnes nog de jaarkalender, aangezien de winters er te koud en donker zijn om met het balletje overweg te gaan. Zo staat de eerste speeldag van de Noorse Eliteserien begin april gepland.

Daar zal Wernesson echter niet in uitkomen, aangezien 'zijn' Stabaek' afgelopen seizoen degradeerde naar het tweede niveau in Noorwegen. De Zweedse linksachter deed het evenwel keurig, met dertien optredens (waarvan tien basisplaatsen) sinds hij er begin augustus neerstreek. Stabaek ziet in Wernersson dan ook een geschikte 'versterking' voor haar missie promotie. 

Bij KV Mechelen heeft Wernersson niet bepaald nog een toekomst voor zich. Tot nu toe haalde hij nog geen 600 speelminuten in geel-en-rood. De huurdeal met Stabaek zou al min of meer rond zijn. Mogelijk verhuist Wernersson naar het Hoge Noorden wanneer daar de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.