OFFICIEEL: Mboko (ex-Beerschot) begint aan eerste buitenlandse avontuur

OFFICIEEL: Mboko (ex-Beerschot) begint aan eerste buitenlandse avontuur

21-02-2022 20:40

Voor transfervrije spelers maakt het niet uit of een transfermarkt al is gesloten en kunnen ze dus nog zonder veel problemen een nieuwe club proberen vinden. Dat is ook gebeurd voor Ayrton Mboko, die een contract heeft getekend bij het Roemeense Academica Clinceni.

De Roemeense club kondigde de komst van Mboko aan. De voormalige speler van K. Beerschot V.A heeft er zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. Mboko begon deze campagne nog bij Beerschot, maar zag zijn contract in september in onderling overleg ontbonden worden.

Na een zoektocht van enkele maanden heeft hij met Academica Clinceni nu een nieuwe club gevonden. Mboko moet samen met zijn nieuwe ploeg voor het behoud strijden. De club staat na 26 wedstrijden op een laatste plek en sprokkelde slechts elf punten bij elkaar.

Voor Mboko wordt het zijn eerste buitenlandse uitdaging. De voormalige jeugdinternational werd opgeleid bij CS Visé, maar brak daar niet door. In 2017 kwam hij één seizoen uit voor Union, waar hij werd weggehaald door Beerschot. Daar wist hij echter nooit helemaal te overtuigen en kwam hij op drie jaar tijd slechts twintig keer uit voor de club.