Vertonghen weer tegenover Ajax: 'Was eigenlijk niet te doen, ik voelde die pijn'

Vertonghen weer tegenover Ajax: 'Was eigenlijk niet te doen, ik voelde die pijn'

19 februari - 09:10
0

Jan Vertonghen sluit niet uit dat hij in de toekomst in een andere rol terugkeert bij Ajax. De 34-jarige verdediger van Benfica verheugt zich op het weerzien met de Amsterdammers in de achtste finale van de Champions League.

Voor Vertonghen is het de tweede keer dat hij het opneemt tegen Ajax. "Iedereen zal denken dat het bereiken van de finale van 2019 met Tottenham Hotspur ten koste van Ajax het fijnste moment in mijn leven was. Maar geloof me, dat was het écht niet", zegt de Belg in De Telegraaf. Hij vond het 'heel moeilijk', mede doordat zijn familie en vrienden Ajax-fan zijn.

"Het verschil tussen hoe ik het grootste moment uit mijn loopbaan – het bereiken van de Champions League-finale – beleefde en hoe de rest de pijnlijke uitschakeling van Ajax onderging, was eigenlijk niet te doen", stelt Vertonghen. "Ik was blij, maar zag bij de rest pijn, die ik gek genoeg ook voelde. Ik wist hoe Ajax naar de stunt snakte om met een club uit een klein voetballand de finale te halen. Ik was daardoor ongelukkig en blij tegelijk."

Als het gaat om een terugkeer bij Ajax in de toekomst, legt hij de klemtoon op het woord 'misschien'. Hij heeft zijn trainersopleiding al bijna afgerond, al heeft hij op dit moment niet de ambitie om trainer te worden. Daarnaast volgt hij business-cursussen. "Omdat ik nog geen precieze functie voor ogen heb, bereid ik me zo breed mogelijk voor op hetgeen gaat komen. Ik studeer veel en lees veel. Hoewel ik nog wel veel contact heb met de Ajax-leiding, heb ik nog geen balletje opgegooid. Maar de weg die Edwin van der Sar via de Cruyff University heeft afgelegd en hoe hij zich heeft ontwikkeld, spreekt me wel aan."

"En Ajax ligt me na aan het hart. Maar laat wel duidelijk zijn dat ik nog zo lang mogelijk wil blijven voetballen en ik nog anderhalf jaar onder contract sta bij Benfica", bbesluit Vertonghen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie