Ex-Anderlecht-talent hoopt na mislukt avontuur: “Ik wil terug naar België keren”

Ex-Anderlecht-talent hoopt na mislukt avontuur: “Ik wil terug naar België keren”

17-02-2022 10:10
8

Nabil Jaadi werd bij Anderlecht gezien als een groot talent. Udinese pikte hem op voor één miljoen euro, maar het Italiaanse avontuur draaide uit op een mislukking. Nu zit de 25-jarige Jaadi in Marokko.

Daar speelt hij bij Mouloudia, de dertiende in de Marokkaanse hoogste klasse. "Ik verliet België en Anderlecht 8 jaar geleden, om voor Udinese te spelen. Ik was toen pas 18 jaar en had nog geen profwedstrijden in mijn benen. Vanwege van Covid heb ik al meer dan twee jaar geen voet meer in België kunnen zetten. Mijn vrouw, mijn kinderen wonen er, maar komen soms bij me. Dat was niet mogelijk voor mijn moeder, die ik al tweeënhalf jaar niet heb gezien. Het is ingewikkeld voor mij en ik wil heel graag naar huis."

Jaadi heeft inmiddels in verschillende landen gespeeld, maar heeft een terugkeer naar België als prioriteit aangestipt. “Ik weet dat ik niet veel zal verdienen door terug te keren naar België, maar dat is niet het belangrijkste. Ik wil thuis mijn kwaliteiten laten zien. Wil dat mijn land mij ontdekt. Ik zou naar de Golfstaten kunnen gaan en veel geld kunnen verdienen, maar ik blijf erg ambitieus. Al mijn ervaringen hebben me volwassen gemaakt”, aldus het ex-Anderlecht-talent tegenover La Dernière Heure.