Faillissement dreigt voor NEC, dat met plan komt: 'De urgentie is hoog'

Faillissement dreigt voor NEC, dat met plan komt: 'De urgentie is hoog'

16-02-2022 22:05

NEC komt met een initiatief om een faillissement te voorkomen. Het project heet Ons Nest en is bedoeld om de club weer financieel gezond en zelfstandig te maken. Het vernieuwen van De Goffert is een belangrijk onderdeel van de plannen.

Daarnaast hoopt NEC ook meer inkomsten te genereren uit maatschappelijke en commerciële initiatieven rond De Goffert. Er wordt gedacht aan vastgoedontwikkeling met 200 huurappartementen bij het stadion.

NEC spreekt van een 'langetermijn strategie' waardoor de club De Goffert terug kan kopen van de gemeente Nijmegen en daarnaast financieel gezond kan blijven. Het terugkopen van het stadion kost ongeveer zes à zeven miljoen euro. De nood is hoog voor NEC.

'Het stadion van N.E.C., dat in de jaren '30 door Nijmegenaren letterlijk met de blote handen is uitgegraven en opgebouwd, brokkelt op dit moment ook letterlijk en figuurlijk langzaam af. Als we niks doen, is het enige wat zal overblijven een faillissement van de club en de herinneringen aan vroeger. Dat wil niemand. Daarom is de urgentie hoog en actie een 'must' voor onze club N.E.C.', aldus NEC.