Ik wist dat hij een uitstekende speler was, maar niet dat hij zo spectaculair is

"Ik wist dat hij een uitstekende speler was, maar niet dat hij zo spectaculair is"

16-02-2022 09:30
1

Gianluigi Donnarumma prees Kylian Mbappé de hemel in na diens glansrol tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. De doelman van Paris Saint-Germain zag Kylian Mbappé dinsdagavond het verschil maken.

"Het was een prachtige wedstrijd", blikte Donnarumma terug in gesprek met Sky Sport Italia. "We konden al eerder scoren, maar de bal wilde er niet in. Toen stond Mbappé echter op. Mamma mia, hij is een alien. Hij is ongelooflijk, wat een show van Kylian", uitte de Italiaan zijn bewondering. "We hebben veel goede spelers die wedstrijden kunnen beslissen en daar is Kylian er één van. We zijn erg blij met het resultaat. Het was heel belangrijk om te winnen en we speelden geweldig."

PSG-middenvelder Danilo sloot zich volledig bij de sluitpost aan. "Dit was een grote wedstrijd tegen een groot team", zegt de Portugees tegen RMC Sport. "We hebben veel goede spelers, zoals Messi en Hakimi. Beiden zijn erg aanvallend ingesteld. Ik compenseer dat met mijn spel. Maar Mbappé is echt van een andere categorie. Voor mij is hij de beste speler die we hebben."

Ook Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti moest toegeven dat de Spaanse grootmacht niet was opgewassen tegen Mbappé. "'Hij is de beste speler die we vandaag de dag hebben in Europa", stelt de oefenmeester na de 1-0 nederlaag. "Maar in ons eigen stadion gaan we een andere wedstrijd spelen", beloofde hij.

Neymar looft Verratti
In de schaduw van Mbappé speelde ook Marco Verratti een uitstekende wedstrijd. Neymar, die zijn rentree maakte na een blessure, besloot ook de Italiaanse spelmaker in het zonnetje te zetten. "Ik wist dat hij een uitstekende speler was, maar ik wist niet dat hij zo spectaculair was. Hij is een genie. Hij is één van de beste middenvelder waarmee ik heb samengespeeld, samen met Xavi en Andrés Iniesta."