Schreuder (Club Brugge) blik vooruit op duel met Charleroi: Kritiek laat me koud

Schreuder (Club Brugge) blik vooruit op duel met Charleroi: "Kritiek laat me koud"

11-02-2022 16:15
6

Na de pijnlijke thuisnederelaag tegen KAA Gent van vorige weekend wil Club Brugge en haar coach Alfred Schreuder zich volop herpakken tegen FC Charleroi. De coach gaf op vrijdag zijn persconferentie en blikte vooruit op de wedstrijd van zondagavond. Charleroi staat momenteel vijfde in het klassement, Club brugge bekleedt de derde plek. 

Vorige week tegen Gent was een eerste thuisnederlaag van het seizoen. Deze komen altijd hard aan. De kritiek op Club Brugge was dan ook luid. Schreuder lijkt er allesinds geen last van te hebben. "De kritiek laat me koud," vertelde de coach aan de pers op vrijdag. "Ik kan wel begrijpen dat er kritiek komt wanneer een club als Club Brugge thuis verliest." Toch is de de coach hoopvol en hij probeert alle externe druk weg te houden van zijn spelers.

Schreuder wist de pers te vertellen dat de voorbije week rijkelijk gevuld was met trainingen. De automatismen creeëren en die ook aanvoelen bij de ploegmaats, dat lijkt het doel te zijn van Schreuder. Na de wedstrijd tegen Gent was hier dan ook veel cmmentaar op gekomen. Sterpspelers als Simon Mignolet en Charles De Ketelaere haalden dit ook aan in hun interviews na de wedstrijd. "We moeten meer creëren." Logisch natuurlijk, wanneer je een aantal nieuwe spelers in de rangen hebt. De trainer van Club Brugge vertelde dit ook in zijn persconferentie. "De trainingen zijn ideaal voor de nieuwe spelers om zich op die manier te kunnen inpassen."

De coach is wel tevreden over wat hij in de trainingen ziet. "Met wat ik elke dag zie, weet ik dat het goed komt. Ik zie de chemie tussen de spelers ontstaan en zie die groeien. Druk is er altijd bij een grote club. We moeten dat afsluiten en ons focussen op de zaken waar we wel invloed op hebben, dat is de manier van spelen," besluit Schreuder.