Kurt Zouma

Opvallend: broertje van Zouma wél geschorst na video van kattenmishandeling

Opvallend: broertje van Zouma wél geschorst na video van kattenmishandeling

10-02-2022 19:01
2

Waar Kurt Zouma nog gewoon in actie mag komen voor West Ham United na het mishandelen van zijn katten, is zijn broertje voorlopig wel geschorst. De 23-jarige Yoan speelt voor het Londense Dagenham & Redbridge FC, dat uitkomt op het vijfde niveau van Engeland.

Yoan Zouma filmde en was lachend te horen op de veelbesproken video, terwijl broer Kurt onder meer een schop en een klap gaf aan één van de twee katten. De beelden zorgden voor grote verontwaardiging in Engeland. West Ham besloot de oudste van de broers een boete op te leggen en de centrale verdediger moest zijn katten afstaan, maar hij speelde dinsdag 'gewoon' weer mee in het Premier League-duel met Watford. 

Dagenham & Redbridge FC treedt een stuk strenger op. De club wacht het onderzoek van de dierenbescherming naar het incident af. De RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) nam de twee katten van Zouma woensdag in beslag.

West Ham-manager David Moyes ziet geen aanleiding om Kurt Zouma aan de kant te houden. "We zijn allemaal teleurgesteld en snappen het niet. Hij zal ervan leren, maar ik moest een team opstellen dat ons de beste kans gaf om te winnen", vertelde de Schot aan de BBC.

Ook aanvaller Michail Antonio van de Londenaren, vindt het begrijpelijk dat Zouma niet op non-actief is gesteld. "Mensen vinden dat hij moet worden ontslagen, maar dan ik heb een vraag voor je: vind je wat hij heeft gedaan erger dan racisme?", stelt Antonio bij Sky Sports. "Niet dat ik zijn daden goedkeur, totaal niet, maar er zijn mensen die zijn betrapt op racisme en daarna ook weer hebben gevoetbald."