Zouma moet katten inleveren en krijgt maximale geldboete van West Ham

Zouma moet katten inleveren en krijgt maximale geldboete van West Ham

09-02-2022 15:44
2

Kurt Zouma is zijn katten kwijt en moet een boete betalen. De verdediger van West Ham United ligt al een paar dagen onder vuur omdat hij een van zijn katten mishandeld heeft. West Ham heeft Zouma de maximale geldboete gegeven.

In een video is te zien hoe Zouma zijn kat een schop geeft. De video ging viraal en daardoor kreeg de verdediger bergen kritiek. Sommigen riepen zelfs om zijn ontslag. West Ham heeft Zouma de maximale geldboete gegeven: hij moet twee weken salaris inleveren. Dat komt neer op een kleine 300.000 euro. Het bedrag wordt gedoneerd aan een goed doel voor dieren. De Engelse stichting The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) heeft de katten van Zouma in beslag genomen.

Niet alleen Zouma kreeg de volle laag, ook West Ham-manager David Moyes moest zich verantwoorden omdat hij de verdediger dinsdag gewoon opstelde tegen Watford. "Het is iets waar we allemaal teleurgesteld over zijn en iets dat we niet kunnen begrijpen. Hij zal ervan leren, maar ik moet het beste elftal opstellen. Ik weet hoe mensen zich voelen, maar ik ben hier ook een voetbalmanager", verklaarde hij. De RSPCA steunt dat besluit.