Belangrijke sponsor van West Ham stopt samenwerking met de club door actie Zouma

Belangrijke sponsor van West Ham stopt samenwerking met de club door actie Zouma

09-02-2022 17:00 Laatste update: 17:15
8

De aandacht rond Kurt Zouma, na het vrijgeven van een video waarop te zien is hoe hij een kat mishandelt, houdt niet op. Een van de sponsors van West Ham United, Experience Kissimmee, heeft basisplek van de Franse verdediger tegen Watford in de Premier League op dinsdag veroordeeld.

In een verklaring zei de sponsor dat het teleurgesteld was te vernemen dat "Kurt Zouma een basisplek heeft gekregen van West Ham". "We wachten op verdere informatie van West Ham en zullen ons partnerschap met de club evalueren," zei het bedrijf ook.

De actie van Zouma zou nu dus ook de club zwaar kunnen kosten. Eerder werd al bekend dat West Ham haar maximale geldboete opleggen aan de verdediger. Het valt te zien of dit signaal sterk genoeg is om de sponsor en andere belanghebbenden aan boord te houden. 

De Welness-partner en dus ook sponsor van West Ham heeft nu al aangekondigt dat het haar samenwerking stopzet met de club. Dit liet Vitality weten in een verklaring. "We waren erg verontrust door de video die we van Kurt Zouma hebben gezien. Bij Vitality veroordelen we dierenmishandeling en geweld van welke aard dan ook. We zijn enorm teleurgesteld over het oordeel dat de club vervolgens heeft geveld naar aanleiding van dit incident..."