Benteke over de Premier League: Tien jaar geleden zou Trossard geen kans krijgen

Benteke over de Premier League: "Tien jaar geleden zou Trossard geen kans krijgen"

9 februari - 12:15
6

De Premier League bestaat ondertussen al 30 jaar. Een competitie waar de Belgen afgelopen jaren steeds meer voet aan wal zetten. Ervaringsdeskundige van de competitie, Christian Benteke, geeft zijn kijk op de competitie in Sport/Voetbalmagazine. Hij is ondertussen de Belg met de meeste minuten in de Premier League.

De competitie is ondertussen uitgegroeid tot de beste en meest competitieve van Europa. Het is volgens vele spelers ook de beste competitie wanneer we het hebben over levenskwaliteit. Die luxe kan je in geen enkele andere competitie vinden.  “Nu nog altijd kent de Premier League zijn gelijke niet wat flexibiliteit betreft', meent Benteke.

Siësta voor de wedstrijd
“In België werd ik verplicht om voor de wedstrijden een siësta te houden op de club. Hier moet je zorgen dat je naar het stadion komt en klaar bent voor de wedstrijd. Punt. Het grote voordeel daarvan is dat je mentaal fris aan de aftrap staat. Je krijgt geen tijd om nerveus te worden. Het is nooit goed als je te veel tijd hebt om na te denken.”

"Mijn leven veranderde"
Benteke scoorde in zijn eerste seizoen in Engeland (bij Aston Villa) meteen 23 doelpunten. Hij was meteen een ster en liet een ferme indruk na. Maar ook de competitie zijn indruk na op Benteke. Hij had, naar eigen zeggen, nooit kunnen inbeelden wat voor een grandeur de competitie wel heeft. “Mijn leven veranderde van de ene dag op de andere,” vertelt Benteke in het magazine. “Alleen al de dag waarop ik mijn contract tekende, was bijzonder. De club liet me met een privévliegtuig ophalen. Het feit alleen al dat ik op een privéjet stapte, was voor mij onwezenlijk.” 

Leandro Trossard
Benteke kwam naar Engeland als een 'grote, onbekende Belg'. “Nu zijn de verwachtingen in jonge Belgen veel hoger gespannen. Anderzijds denk ik wel eens als ik bijvoorbeeld Leandro Trossard zie voetballen: een uitstekende voetballer, maar tien jaar geleden zou hij misschien geen kans gekregen hebben in de Premier League.'”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie