Van Holsbeeck leeft op hoop: 'Woensdag kan ex-manager van Anderlecht vrijkomen'

Van Holsbeeck leeft op hoop: 'Woensdag kan ex-manager van Anderlecht vrijkomen'

07-02-2022 19:05
9

Herman Van Holsbeeck zit nog altijd in de cel. Daar kan woensdag (voorlopig) verandering in komen. Dan beslist de kamer van inbeschuldigingstelling over de voorlopige hechtenis van de voormalige manager van Anderlecht.

Maandag was een belangrijke dag voor Van Holsbeeck. Hij verscheen voor de kamer van inbeschuldigingstelling. De advocaten van Van Holsbeeck vroegen opnieuw om hun cliënt vrij te laten. Twee weken geleden lukte dat bij de raadkamer niet. Van Holsbeeck zit al gevangen sinds 19 januari.

"Wij hebben om zijn vrijlating gevraagd omdat er volgens ons absoluut geen nieuwe elementen zijn. Hij heeft ook altijd betwist dat hij geld zou hebben gekregen en wij mogen voor woensdag normaal een goeie beslissing verwachten", aldus Daniël Spreutels, een van de advocaten van Van Holsbeeck, tegenover Het Laatste Nieuws.

Van Holsbeeck zit momenteel achter de tralies, omdat hij in verband wordt gebracht met het onderzoek dat loopt naar voetbalmakelaar Christophe Henrotay. Daar is onder meer sprake van witwaspraktijken en bendevorming. Van Holsbeeck zou onder meer bij de transfer van Youri Tielemans naar AS Monaco in het zwart geld hebben ontvangen.