UPDATE: Lang krijgt geen extra straf na bijzondere rode kaart tegen Gent

UPDATE: Lang krijgt geen extra straf na bijzondere rode kaart tegen Gent

07-02-2022 14:00 Laatste update: 17:10
100

Club Brugge heeft maandag goed nieuws gekregen, daags na de bizarre rode kaart voor Noa Lang. De Nederlander werd in het slot van de partij tegen KAA Gnt van het veld gestuurd door Nicolas Laforge en even werd gevreesd voor enkele wedstrijden afwezigheid. Die vrees blijkt nu onterecht te zijn.

Zo weet men bij Het Laatste Nieuws dat het Bondsparket een beslissing heeft genomen over een eventuele schorsing voor Lang. Het dagblad geeft aan dat Lang geen extra sanctie moet vrezen en komende zondag dus gewoon kan spelen voor Club Brugge. Dan neemt Blauw-Zwart het op tegen Charleroi.

In ieder geval was er na de rode kaart flink wat te doen over de beslissing van scheidsrechter Laforge. Naar verluidt toonde hij die rode kaart aan Lang omdat hij "zijn hand had geraakt", aldus Charles De Ketelaere. Bij Club Brugge begreep men er alvast niets van en haalde onder andere Schreuder zwaar uit. Hij noemde het een "belachelijke rode kaart".

Update: Het bondsparket heeft maandag beslist om Lang na zijn rode kaart tegen KAA Gent niets te weerhouden. Dat betekent dat de Nederlander niet geschorst wordt. Zondag tegen Charleroi mag hij dus gewoon in actie komen.