Ook Verstraete moet match brommen, maar mag wel aantreden in kraker met Union

Ook Verstraete moet match brommen, maar mag wel aantreden in kraker met Union

04-02-2022 18:36
9

In navolging van Wesley Hoedt heeft ook Birger Verstraete een schorsing van één speeldag effectief ontvangen. In het inhaalduel van zijn Royal Antwerp FC bij KV Kortrijk (0-2-winst) pakte de controlerende middenvelder al vroeg een rode kaart.

Na nog geen tien minuten ging Verstraete aan de noodrem hangen toen een KVK-tegenstander alleen op doel kon afstormen. Een rode prent was het logische gevolg. Daar heeft de West-Vlaming nu ook een straf voor gekregen: Verstraete zal één wedstrijd moeten brommen. Die schorsing gaat wel pas vanaf zondag in, waardoor hij zaterdagavond nog in actie kan komen in de topper tegen Union Saint-Gilloise. In de plaats daarvan moet de middenvelder niet mee afreizen naar Seraing.

Eerder maakte de Disciplinaire Commissie al bekend dat Wesley Hoedt een wedstrijd effectief geschorst wordt. In eerste instantie leek de Nederlander van RSC Anderlecht er evenwel van af te komen met een voorwaardelijke sanctie. Het Bondsparket eiste echter dat die beslissing herzien werd en ging in beroep. Mede daardoor lijkt het nu 'aanvaardbaarder' om ook Verstraete met een effectieve schorsing op te zadelen.