'West Ham United wil Benfica op Deadline Day van veelbelovende spits beroven'

'West Ham United wil Benfica op Deadline Day van veelbelovende spits beroven'

30-01-2022 23:39

Darwin Núñez staat in de belangstelling van West Ham United. De spits van Benfica moet op Deadline Day de stap naar de Premier League gaan maken.

Dat is althans de hoop van The Hammers, zo schrijft Sky Sports. Zij willen Núñez maar wat graag vastleggen en zouden al een akkoord bereikt hebben met Benfica over de transfersom. Een deal met de spits zelf wordt alleen praktisch gezien bijzonder lastig en dat zou roet in het eten kunnen gooien.

De Uruguayaan is immers met zijn land op pad en speelt dinsdag een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela. Núñez kan dus niet even naar Londen komen en er zal dan ook een oplossing moeten worden gezocht voor het feit dat hij niet in Engeland een medische keuring kan doen en dat er moeilijk face-to-face met de spits onderhandeld kan worden.

Als West Ham de deal rond krijgt, berooft het Benfica van een gevaarlijke aanvaller. Voor O Glorioso maakte de 22-jarige Uruguayaan dit seizoen al vijftien competitiegoals in zestien wedstrijden. In de groepsfase van de Champions League vond Núñez ook al drie keer het net.