Openda chagrijnig door mogelijk langdurige schorsing: 'Hij speelde komedie'

Openda chagrijnig door mogelijk langdurige schorsing: 'Hij speelde komedie'

27 januari - 20:45
Eredivisie 3 Reacties

Club Brugge-huurling Loïs Openda vindt dat hij te zwaar gestraft is voor zijn rode kaart tegen FC Groningen. De Vitesse-aanvaller deelde een vermeende elleboogstoot uit aan Mike te Wierik en moet vier wedstrijden brommen, al vechten club en speler een hoger beroep aan bij de tuchtcommissie van de KNVB.

De KNVB heeft Openda een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd. Wanneer de tuchtcommissie het besluit laat staan, mist de clubtopscorer de wedstrijden tegen FC Twente, Ajax en PSV. Daar legt Openda zich niet bij neer. "Het was een wel heel zware beslissing van de scheidsrechter, want het was niet gemeen. Hij (Te Wierik, red.) speelde een beetje komedie", zegt de hoofdrolspeler tegenover ESPN.

Openda houdt vertrouwen mee te kunnen spelen tegen de nummer één, twee en vier van de Eredivisie. "We gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel. Drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, dat is te zwaar", stelt hij. 

Vitesse hoopt eveneens te kunnen beschikken over de Belg, die gedurende dit seizoen indruk maakt. In dertig officiële optredens kwam Openda al tot vijftien treffers en vier assists. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie