Club Brugge haalde Danjuma voor neus van Ajax: 'We wilden hem'

Club Brugge haalde Danjuma voor neus van Ajax: 'We wilden hem'

Arnaut Danjuma had in de zomer van 2018 de overstap van NEC naar Ajax kunnen maken, onthult Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers erkent dat hij de vleugelspeler graag aan de selectie had toegevoegd.

Overmars krijgt in gesprek met ELF Magazine de vraag wie hij momenteel de beste linksbuiten van Nederland vindt. "Danjuma is erg goed", stelt de voormalig linksbuiten van Ajax. "Toen hij bij NEC speelde, wilden we hem naar Ajax halen. Dan eerst een jaar verhuren aan FC Groningen", vervolgt Overmars.

Het liep anders. Danjuma koos ervoor om NEC in te ruilen voor Club Brugge. "Daar heeft hij groot gelijk in gehad", aldus Overmars. Door zijn sterke prestaties in ons land en bij zijn volgende club Bournemouth verdiende Danjuma een transfer naar Villarreal CF. Daar groeit de Oranje-international uit tot een belangrijke kracht, al ziet Overmars een opvallende trend. "Het valt me op dat een linksbuiten zelden een vlekkeloze weg bewandelt om uit te groeien tot een grote speler."

Danjuma scoorde dit seizoen in competitieverband vijf keer, terwijl hij in de Champions League in zes optredens vier doelpunten achter zijn naam heeft. Naar verluidt houdt Liverpool zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie