Sterkhouder Club Brugge kon naar AS Monaco verhuizen: Niet onlogisch

Sterkhouder Club Brugge kon naar AS Monaco verhuizen: "Niet onlogisch"

27-01-2022 07:30 Laatste update: 07:34
14

Na het vertrek van Philippe Clement bij Club Brugge zat de schrik erin dat hij enkele basispionnen zou meenemen. Eentje daarvan was Clinton Mata, die richting AS Monaco kon verhuizen.

In Het Nieuwsblad bevestigt Mata namelijk dat Monaco en Clement interesse toonden in hem. "Dat klopt, ik heb er ook van ­gehoord. Niet onlogisch, want ik was de speler die hij het meest gebruikte", geeft hij aan.

De transferperiode is echter nog niet voorbij, waardoor Mata Blauw-Zwart nog steeds kan verlaten. "Geen idee of daar nog iets van komt. Als zij iets ondernemen, moet ik ook nog altijd met Club praten. Alle partijen moeten akkoord gaan. Ik zal nooit de boel op stelten zetten om te kunnen vertrekken", klinkt het.

Een vertrek hoeft dus niet voor de verdediger, al sluit hij niet uit dat hij toch andere oorden opzoekt in de toekomst. "Als er een mooie kans komt, sta ik daar zeker voor open", spreekt Mata duidelijke taal.

De 29-jarige verdediger heeft nog een contract tot medio 2024 bij Blauw-Zwart, waar hij de laatste jaren is uitgegroeid tot een absolute sterkhouder. Een vertrek van Mata bij Club Brugge, dat al even defensieve problemen heeft, zou dan ook moeilijk liggen.