'Meunier kan nog klapper naar Barcelona maken: Dortmund krijgt back in ruil'

'Meunier kan nog klapper naar Barcelona maken: Dortmund krijgt back in ruil'

26-01-2022 15:16 Laatste update: 15:26
6

Maakt Thomas Meunier op zijn ietwat oudere dag nog een bijzonder fraaie transfer? De dertigjarige Rode Duivel wordt in ieder geval genoemd als nieuwe aanwinst bij FC Barcelona. In ruil zou Sergiño Dest de oversteek maken naar Borussia Dortmund.

Het is de Spaanse journalist Gerard Romero, die het reilen en zeilen binnen FC Barcelona op de voet volgt, die woensdagmiddag met het nieuws naar buiten komt. Meunier zou op het lijstje staan van mogelijke versterkingen bij de Blaugrana. Aangezien die financieel over niet al te veel speelruimte beschikken, behoort een ruilconstructie tot de mogelijkheden. De 21-jarige Dest zou dan de omgekeerde weg kunnen bewandelen. Mogelijk komt er langs één van beide kanten dan nog een extra vergoeding aan te pas.

Voor Meunier zou Barcelona niet misstaan op zijn cv, waar met Paris Saint-Germain en Dortmund al twee andere kleppers op prijken. Na bijzonder succesvolle jaren in de Franse hoofdstad liep het bij BVB in zijn eerste seizoen minder vlot. Meunier schipperde er tussen de basis en de bank. Deze jaargang vormt hij wél een belangrijk onderdeel van de machine van Marco Rose. De Rode Duivel verscheen al zestien keer aan de aftrap in de Bundesliga. Een tiental dagen geleden trof hij nog twee keer raak tegen SC Freiburg (5-1).

No Poll