Nederlaag van Brazilië tegen Rode Duivels op WK in 2018 was dieptepunt voor Neymar

Nederlaag van Brazilië tegen Rode Duivels op WK in 2018 was dieptepunt voor Neymar

26-01-2022 11:10
11

Vanaf dinsdag is op Netlfix de nieuwe documentairereeks over Neymar Da Silva Santos Junior te bekijken. ‘Neymar: the perfect chaos.’ We krijgen een kijk achter de schermen bij de duurste speler aller tijden. We zien ook hoe de overwinning van de Rode Duivels op Brazilië er keihard inhakte bij de Braziliaan. 

Het WK in Rusland moest het kampioenschap van Neymar en Brazilië worden. “The stage was set.” Na de pijnlijke (nog zacht uitgedrukt) nederlaag tegen Duitsland op het WK in Brazilië, had Neymar iets recht te zetten. Hij stootte echter op een uitstekend België in de kwartfinale. 'Dat was een van de pijnlijkste nederlagen die ik ooit geleden heb', getuigt Neymar in de docuserie. 'Ik wilde niemand zien of spreken omdat alles me toen pijn deed. Ik zette de tv niet aan, ik bleef weg van het internet.

Eerlijkheid van Neymar
De Netflix docu zit boordevol getuigenissen van iconen uit het hedendaagse voetbal. Denk maar aan topspelers als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Luis Suarez. Toch is de serie vooral opgebouwd rond de eerlijkheid van Neymar en zijn vader (tevens manager) Neymar Senior.

Beroemd en voetballer
De rode draad doorheen de serie is de kritiek die een speler van zijn kaliber te verwerken krijgt. De strijd om het leven van beroemdheid en topvoetballer te combineren is een erg uitdagende strijd. De alomtegenwoordigheid van sociale media en roddelpers helpen de speler niet meteen in die strijd. Toch valt er ook wat te zeggen over de levensstijl van de Braziliaan. 'Soms zou ik liever een gewone jongen zijn', zegt Neymar er zelf over.

Allerhoogste niveau
De grote vraag die je voelt hangen in de serie is de volgende: Kan Neymar ooit zijn allerhoogste niveau halen met de levensstijl die hij momenteel kiest? Of hij die levensstijl nu werkelijk kiest is misschien wat kort door de bocht. Iets met de aard en een beestje…