Prachtgoal wordt Marokko niet fataal: Amallah geeft assist en gaat door

25-01-2022 21:55

Het kostte ze de nodige moeite, maar Marokko is door naar de kwartfinale van de Afrika Cup. In een duel met fraaie goals rekenden De Leeuwen van de Atlas af met Malawi.

Bij Marokko stond Selim Amallah (Standard Luik) in de basis. Na zeven minuten kreeg de ploeg van Vahid Halilhodzić al een tik te verwerken: spits Gabadinho Mhango schoot van grote afstand geweldig raak, waardoor Malawi verrassend op voorsprong kwam.

Het antwoord van Marokko volgde vlak voor rust, toen Youssef En-Nesyri in blessuretijd de 1-1 maakte op voorzet van Amallah. Na de pauze ging Marokko nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong: het Noord-Afrikaanse land had veruit het meest de bal en kreeg ook de beste kansen. De voorsprong bleef echter lag uit, waardoor een verlenging langzaam in zicht kwam.

Twintig minuten voor tijd voorkwam Achraf Hakimi echter dat Marokko en Malawi moesten overwerken: de rechtsback van Paris Saint-Germain schoot vanuit een vrije trap geweldig raak, waarmee hij de einduitslag op 2-1 bepaalde. Marokko gaat daardoor naar de kwartfinale, waarin het speelt tegen Ivoorkust of Egypte. Voor Malawi zit het Afrika Cup-avontuur erop.