Pech voor Storck en co: KRC Genk verdiende geen nederlaag

Pech voor Storck en co: "KRC Genk verdiende geen nederlaag"

Union blijft uitstekende resultaten neerzetten in de Jupiler Pro League. Zondag werd ook KRC Genk geklopt, al was dat volgens René Vandereycken niet verdiend. De voormalige bondscoach ziet zwakke plekken in de tactiek van Union. 

"Ik vond dat een aantal spelers bij Union op het einde van de wedstrijd een vermoeide indruk maakten", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Racing Genk had niet verdiend te verliezen."

Coach Felice Mazzu vraagt veel van zijn spelers. "Tegen een dominante tegenstander plooien de flankmiddenvelders van Union fel terug en blijven er drie middenvelders over. Als de tegenstander de bal dan goed rond speelt, zoals Genk deed, moeten de drie middenvelders van Union voortdurend van links naar rechts schuiven en maken ze veel meters. Op zich doet Union dat goed, maar het kost veel inspanningen."

De spelers van KRC Genk waren na de wedstrijd bijzonder ontstemd over de late penalty voor Union. Het Referee Department meldde maandag echter dat het akkoord gaat met die controversiële beslissing. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie