Referee Department na KRC Genk - Union: 'Terechte penalty'

Referee Department na KRC Genk - Union: 'Terechte penalty'

Union won zondag van KRC Genk met 2-1. Dante Vanzeir klaarde de klus met een erg dubieuze penalty. Het Referee Department vindt echter niet dat er een fout is gemaakt. 

In de absolute slotfase liep Sadick tegen Undav en die ging neer. Union kreeg een penalty, ook al vonden de Limburgers dat de fout buiten het strafschopgebied gebeurde.

'Het Professional Refereeing Department steunt de beslissing van de scheidsrechter en bevestigt dat de lijn van het strafschopgebied ook deel uitmaakt van het strafschopgebied', zo staat nu te lezen. 'Omdat de duw op de lijn van het strafschopgebied is, is deze strafschop terecht toegekend.'

Door die penalty heeft Union nu een voorsprong van negen punten op achtervolger Club Brugge. Donderdag volgt een onderling duel. KRC Genk heeft een weekje vrij en speelt op 6 februari tegen Zulte Waregem. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie