Vandenbempt stelt zich vragen bij Club Brugge: Een risicopiloot

Vandenbempt stelt zich vragen bij Club Brugge: "Een risicopiloot"

Club Brugge bleef zondag steken op 2-2 tegen Standard. Club speelt donderdag tegen leider Union. Peter Vandenbempt weet dat de verdediging dan veel sterker zal moeten staan. 

"Als je ziet hoe Standard eigenlijk bijna keer op keer toch voor grote of kleinere dreiging kon zorgen op de tegenaanval. Dan is dat toch bepaald niet geruststellend met het oog op de topper van donderdag", geeft hij aan bij Sporza. "De afspraken om Lang dan op de linkerkant voorin te houden en met vier te verdedigen, die had Nsoki niet zo goed begrepen. Die Nsoki vind ik trouwens nog altijd een risicopiloot."

Die counters kunnen ook donderdag dodelijk zijn. "Als er één ploeg is die kan counteren, is het Union. Als Club Brugge tegen Union, Undav en Vanzeir niet beter en scherper verdedigt, dan gaat het toch de rekening betalen, want dat duo is toch nog wat anders dan de spitsen van Standard. Club Brugge is genoodzaakt om aan te vallen, dat is nu eenmaal de positie waarin het zichzelf gemanoeuvreerd heeft door te veel puntenverlies."

Het verschil tussen Union en Club Brugge is nu negen punten. Bij een nederlaag op donderdag krijgt Club een flinke tik in de titelstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie