'Eriksen keert na gecompliceerde medische keuring terug in Engeland'

'Eriksen keert na gecompliceerde medische keuring terug in Engeland'

De terugkeer van Christian Eriksen in de Premier League is een kwestie van tijd. Engelse media, waaronder Sky Sports, schrijven dat Brentford FC op dit moment de laatste puntjes op de i zet.

Het Deens gekleurde Brentford gaat Eriksen tot het einde van het seizoen contracteren. De 29-jarige Deen is transfervrij, nadat zijn contract bij Internazionale noodgedwongen werd ontbonden. In Italië is het verboden om met een ICD (inwendige defibrillator) te voetballen.

Het enige struikelblok is de medische keuring. Eriksen kreeg zeven maanden geleden een hartstilstand tijdens de eerste EK-wedstrijd van Denemarken, maar is klaar voor zijn rentree. Hij hoopt met Denemarken naar het WK in Qatar - eind 2022 - te gaan.

De keuring is volgens Engelse media een stuk gecompliceerder dan bij 'normale' transfers, omdat Brentford eerst een cardioloog moet aanstellen die Eriksen groen licht kan geven. Haast is er niet: door zijn transfervrije status kan Eriksen ook na 31 januari tekenen.

Als alles doorgaat, wordt Eriksen de eerste speler in de Premier League met een inwendige defibrillator. Hij trainde de laatste maanden in Zwitserland en meldde zich deze week bij Ajax voor de volgende fase. PSV en twee andere Eredivisie-clubs hebben geprobeerd Eriksen vast te leggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie