De Sart over Propere Handen: Ik denk meteen aan mijn eerste seizoen bij Standard

De Sart over Propere Handen: "Ik denk meteen aan mijn eerste seizoen bij Standard"

In een interview met de RTBF keert Julien De Sart terug naar zijn tijd bij Standard Liege in 2014, toen hij nog maar 18 jaar oud was. Tijdens dat seizoen won Standard Liege de reguliere competitie-fase. De club belandde na de play-offs  uiteindelijk op de tweede plek. 

Sinds de onthullingen in de Propere Handen saga, is Julien De Sart elke dag nog in shock. "En het is nog lang niet voorbij. We zien de sommen, ik zie die natuurlijk ook. We praten over de voetballers, maar als we zien wat de coaches en makelaars in de schaduw mee grabbelen," vertelt De Sart aan RTBF. Het imago van het voetbal is volgens De Sart al niet jedat, hierdoor wordt het er niet beter op. 

Eerste seizoen Standard
De Sart heeft het meest spijt van het kampioenschap met de Rouches in 2013-2014.  "Ik denk dan meteen aan mijn eerste seizoen bij Standard waar we met een half punt verschil tweede eindigden en het feit dat er blijkbaar wedstrijden werden vervalst tijdens die play-offs," aldus De Sart. 

Gesjoemel
Het doet hem aanzienlijk pijn dat de mogelijkheid dus bestaat dat hij dat siezoen naast de titel gegrepen heeft door gesjoemel in de coulissen van het voetbal. "Het is een prestatie die mijn carrière zou hebben veranderd. Misschien heb ik het gemist door valsspelen en trucjes. Achteraf gezien is het iets waar ik van walg en ik vraag me af hoe de toekomst van het Belgische voetbal eruit ziet", vervolgt hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie