Ondanks zware nederlaag blijft Seraing geloven: Bemoedigend wat ik gezien heb

Ondanks zware nederlaag blijft Seraing geloven: "Bemoedigend wat ik gezien heb"

RFC Seraing heeft ook over vier dagen heen niet van Union Saint-Gilloise kunnen winnen. Integendeel, Les Métallos gingen met zware 0-4-cijfers onderuit, hoewel ze geruime tijd met een man meer mocht voetballen. Toch wenst trainer Jean-Louis Garcia enkel het positieve te onthouden.

Als opvolger van Jordi Condom leidde Garcia zijn allereerste wedstrijd als trainer van Seraing. Het werd er meteen eentje in tweevoud, weliswaar tot twee keer toe met een duidelijke nederlaag. Vooral in het eerste luik schoot zijn elftal zichzelf in de voet, vindt hij. "We hebben zaterdag twee enorme fouten gemaakt. Dat kan je je niet veroorloven tegen zo'n ploeg", verwijst Garcia op zijn persconferentie naar de koppositie van Union.

De Fransman is echter tevreden over de prestatie van zijn team in het uitgestelde gedeelte. Ondanks de achterstand bleef Seraing steeds op zoek gaan naar een doelpunt. "Wat ik gezien heb, is bemoedigend voor het vervolg", verrast Garcia toch enigszins gezien de 0-4-cijfers. "Ik heb een ploeg gezien die bleef aanvallen, die tot het einde een doelpunt wilde maken. Op deze wedstrijd kunnen we verderbouwen", besluit hij hoopvol.

In de tussenstand ziet de situatie er voor Seraing alvast niet te rooskleurig uit. De Luikenaars staan voorlaatste, met vier punten achterstand op KV Oostende en SV Zulte Waregem. Die hebben wel nog een wedstrijd te goed. Het goede nieuws is dat hekkensluiter K. Beerschot V.A. nog eens tien eenheden verderop hangt ...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie