Uitkijken naar speeldag 22: Corona werpt lange schaduw, temperatuur in Luik stijgt

Uitkijken naar speeldag 22: Corona werpt lange schaduw, temperatuur in Luik stijgt

14 januari - 19:00 Laatste update: 21:00
1

Wrijf die winterslaap uit de ogen, de Jupiler Pro League gaat weer losbarsten! Vanaf dit weekend zetten de achttien clubs op het hoogste niveau de eindsprint in richting de Play-Offs en de afwikkeling van de degradatiestrijd. VoetbalPrimeur.be geeft je uitstekende redenen om het winterzonnetje links te laten liggen ten voordele van je warme zetel. 

Luik in vuur en vlam
Het nieuwe jaar heeft meteen een kraker van jewelste in petto. Zondagavond kijken rivalen Standard Luik en RSC Anderlecht elkaar vurig in de ogen. Het belooft, naar goede gewoonte, een editie op het scherpst van de snee te worden. Vooral voor De Rouches staat er heel wat op het spel. Gezien de historisch zwakke vijftiende stek bij Kerstmis doemt zowaar het degradatiespook op. Bovendien oogt het januariprogramma bijzonder zwaar, met later ook nog verplaatsingen bij Club Brugge en KV Mechelen. De Anderlecht-fans pookten het vuurtje alvast op door een veelzeggend spandoek op te hangen in het Luikse ... Let the beasts go!

Wie deed al een koopje?
De herstart in januari, dat betekent dat veel supporters ook reikhalzend uitkijken naar mogelijke nieuwe aanwinsten bij de club van hun hart. Over Tajon Buchanan (Club Brugge) worden nu al geweldige dingen voorspeld. Standard rekent dan weer op onder meer Renaud Emond en Joachim Van Damme om de rode streep onder zich te houden. Datzelfde geldt voor Dante Rigo bij K. Beerschot V.A.. En wat kan voormalig wereldtopper Shinji Kagawa bijbrengen op Stayen? De komende weken zouden al meteen een klaar licht kunnen scheppen.

Op sprookjesjacht
Je moet het ijzer smeden als het heet is, dat heeft Union Saint-Gilloise uitstekend begrepen. Na het onverwachte boerenjaar 2021 duikt de promovendus, ongelooflijk maar waar, als titelkandidaat de laatste rechte lijn richting Play-Offs in. Het mag duidelijk zijn dat Union deze unieke kans niet zomaar wil laten schieten. Op de wintermercato was het al bijzonder actief, met enkele interessante inkomende profielen tot gevolg. Voegt Felice Mazzu aan het einde van het geel-blauwe sprookje 'En ze leefden nog lang en gelukkig' toe?

De schaduw van corona
Onze pupil focust zich nauwgezet op de voetbalafspraken van dit weekend, maar in onze ooghoek blijft corona zich opdringen, helaas. De uiterst besmettelijk omikronvariant heeft ook binnen de Jupiler Pro League lelijk huis gehouden. Verschillende clubs zagen spelers in quarantaine verdwijnen. Net op tijd werden regels gestemd die het uitstel van wedstrijden mogelijk maakt vanaf zeven coronagevallen. Zulte Waregem en KV Oostende hebben daar al gebruik van gemaakt. Tot woede van KV Mechelen kreeg die laatste dat uitstel niét. Met zulke verhalen zullen we de komende weken moeten leren leven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie