Anderlecht legt vervroegde vertrek van Harwood-Bellis uit: Meer ruimte creëren

Anderlecht legt vervroegde vertrek van Harwood-Bellis uit: "Meer ruimte creëren"

Ook al zat het de laatste dagen al in de pijplijn, het blijft enigszins verbazend dat RSC Anderlecht besloten heeft om de huurperiode van Taylor Harwood-Bellis al stop te zetten. De verdediger kwam pas afgelopen zomer over via Manchester City. Het bestuur verzekert de paars-witte aanhang echter dat deze beslissing de doorbraak van de eigen jeugd ten goede zal komen.

In de eerste plaats hamert CEO Peter Verbeke erop dat er met de voetbalkwaliteiten van Harwood-Bellis helemaal niets mis is. "Taylor heeft een zeer groot potentieel en deed het goed voor ons", beaamt de sterke man van Anderlecht op de clubwebsite. De cijfers bewijzen dat ook, aangezien de Engelse mandekker in totaal negentien keer mocht opdraven, voornamelijk als basiskracht bovendien.

Toch ziet Verbeke een andere reden om Harwood-Bellis nu al weg te sturen. "Door hem te laten vertrekken creëren we meer ruimte voor de eigen opgeleide spelers zoals Delcroix, Kana en Debast", legt hij uit. Dat klinkt de supporters ongetwijfeld als muziek in de oren, aangezien er de voorbije maanden hier en daar gemord werd dat de jongens uit Neerpede minder aan bod kwamen.

Hoewel Harwood-Bellis met zijn negentien ook nog een jong veulen is, heeft hij als huurspeler uiteraard minder financiële waarde voor Anderlecht op de lange termijn. De Brit hoeft overigens niet te wanhopen, want Man City heeft al een oplossing gevonden voor hem: hij gaat aan de slag bij Stoke City, eveneens op huurbasis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie