'Ndenbe gaat Belgische eer hoog houden in MLS, deal met Kansas in de maak'

'Ndenbe gaat Belgische eer hoog houden in MLS, deal met Kansas in de maak'

08-01-2022 09:31 Laatste update: 10:08
1

Het afgelopen jaar stond er geen enkele Belg onder contract in de Major Soccer League, maar daar lijkt in 2022 verandering in te komen. Logan Ndenbe staat op het punt om de eer van ons land hoog te houden over de plas. Kansas City zou hem in de wacht slepen.

Volgens Foot Mercato heeft Kansas een succesvolle toenaderingspoging gedaan richting Ndenbe, die momenteel onder contract staat bij het Franse En Avant Guingamp. Daar was hij in 2021 de vaste man op de linksachter. Een deal zou er kunnen komen, aangezien Guingamp al vergevorderde onderhandelingen voert met een mogelijke vervanger. Stephen Quemper zou SC Bastia inruilen voor de club uit de Ligue 2.

Als die overstap rond komt, staat niets een transfer van Ndenbe richting de Verenigde Staten nog in de weg. Voor onze 21-jarige landgenoot, geboren in Moeskroen, zou dat een mooi avontuur betekenen in zijn nog prille loopbaan. Bij KV Oostende stak Ndenbe zijn neus aan het venster. Na zijn JPL-debuut in mei 2018 kwam hij aan de kust nog een dozijn keer in actie, al wist Ndenbe enkel in december 2019 een vaste basisplaats te veroveren. Overigens mocht de linksback ook al enkele keren opdraven bij de Belgische beloften.

Een overgang van Ndenbe naar de MLS zou alvast een hiaat verhelpen, aangezien er momenteel geen enkele Belg aan de bak is. In het verleden scheerden onder meer Laurent Ciman, Roland Lamah en Jelle Van Damme nochtans hoge toppen in de VS.