Zelfs experimenteel Oostende heeft geen kind aan Winkel Sport in oefenwedstrijd

Zelfs experimenteel Oostende heeft geen kind aan Winkel Sport in oefenwedstrijd

08-01-2022 09:00

KV Oostende zal in 2022 uit een ander vaatje moeten tappen dan op het einde van het afgelopen jaar. De goede voornemens werden vrijdagavond alvast onderstreept met een deugddoende oefenzege tegen Winkel Sport: 4-0. Nochtans kon Alexander Blessin verre van zijn vaste elf de wei insturen.

Door een mengelmoes van coronagevallen, blessures en Afrika-Cup-gangers moest de Duitse trainer van KVO een heleboel vertrouwde gezichten missen. Zelfs met een experimenteel elftal zetten de kustjongens het klasseverschil met de amateurs van Winkel Sport, die in het normale leven uitkomen in Eerste Nationale, niettemin snel in de verf. Rond het kwartier stond het al 2-0, na knappe goals van Makhtar Gueye en Alfons Amade.

Vooral die laatste zal nog wel enkele keren terugdenken aan zijn treffer, ook al ging het dan maar om een vriendschappelijke pot. Na een afgeslagen hoekschop neemt de Duitse middenvelder de bal met links aan in de lucht, waarna hij in één tijd uitpakt met een onhoudbaar vluchtschot. Een pril hoogtepunt in het nieuwe jaar voor KVO.

De Oostendenaren bleven nadien de bovenliggende partij, maar oude bekende Nicaise Kudimbana hield de schade bij de rust beperkt voor Winkel Sport. Na de pauze moest de ploeg uit Ledegem zich toch nog twee maal gewonnen geven. Brecht Capon en Frederik Jäkel dikten de score verder aan tot 4-0. Verder gaf Blessin aan twee winteraanwinsten de kans om hun (officieuze) debuut te vieren. Alessandro Albanese en Tatsuhiro Sakamoto maakten hun eerste minuten voor KVO.