Shortlist prestigieuze FIFA-prijs bekend: Messi en 'Lewa' kunnen dubbelslag slaan

Shortlist prestigieuze FIFA-prijs bekend: Messi en 'Lewa' kunnen dubbelslag slaan

07-01-2022 16:16

Robert Lewandowski, Lionel Messi en Mohamed Salah maken kans op de award FIFA Men's Player. Deze prestigieuze prijs is de equivalent van de Ballon d'Or, die eind 2021 gewonnen werd door Messi. 

De wereldvoetbalbond heeft de laatste drie kanshebbers vrijdagmiddag bekendgemaakt. Naast de drie overgebleven kandidaten waren Cristiano Ronaldo, Erling Haaland, Kylian Mbappé, Karim Benzema, N'Golo Kanté, Jorginho, Kevin de Bruyne en Neymar in de race. Van over de hele wereld konden voetbalfans hun stem uitbrengen op de beste speler van 2021. De winnaar van de FIFA Men's Player wordt op 17 januari bekend.

Lewandowski won de award vorig jaar en is dit jaar wederom een grote kanshebber, na zijn verbluffende jaargang bij Bayern München. De Pool won onlangs al de Best Men's Player en kan dus weer in de prijzen vallen. Messi kan na zijn zevende Ballon d'Or ook beslag leggen op de FIFA Men's Player, die hij in 2019 ook al won. De enige Nederlander die ooit het podium heeft gehaald bij deze uitverkiezing, is Virgil van Dijk.