Mannaert verwacht weer 'Club Brugge-voetbal' onder Schreuder: Een dieptepunt

Mannaert verwacht weer 'Club Brugge-voetbal' onder Schreuder: "Een dieptepunt"

05-01-2022 12:16
20

Na een matig einde van 2021 hoopt Club Brugge in 2022 beter te doen. Dat doet het ook met een nieuwe coach, Alfred Schreuder. Dat het beter moet beseft ook CEO Vincent Mannaert.

Voor de sterke man bij Club Brugge is het duidelijk: Blauw-Zwart moet gaan presteren in 2022 als het nog een titel wil pakken. "We moeten zorgen dat er opnieuw stabiliteit is. Dat we constant een zo hoog mogelijk niveau halen", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Intensiteit
Pieken en dalen zijn niet zo abnormaal in het voetbal, maar bij Club Brugge was men toch niet tevreden. "Die pieken en dalen lagen de laatste maanden wel erg ver uit elkaar", weet Mannaert. "De intensiteit, die moet er áltijd zijn."

Intensiteit die Mannaert – behalve in wedstrijden in de Champions League en tegen topclubs zoals RSC Anderlecht – niet altijd zag bij Club Brugge. "Dat is natuurlijk ook de verantwoordelijkheid van deze spelersgroep, maar de trainer moet daarin helpen. Een toegevoegde waarde zijn", geeft hij aan.

En naast die intensiteit wil men bij Blauw-Zwart ook nog graag wat beter voetbal zien. Onder Philippe Clement was dat in 2021 toch vaak een minpuntje. "Tot dusver hebben we ook iets te sporadisch heel goed voetbal gezien. Met als dieptepunt de derby tegen Cercle. Daar willen we vanaf", besluit Mannaert.