'Eigenaren Newcastle United kopen ook Internazionale voor één miljard'

'Eigenaren Newcastle United kopen ook Internazionale voor één miljard'

29-12-2021 07:27
6

De Saudische investeringsmaatschappij Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF) kreeg in oktober Newcastle United in handen en heeft met Internazionale een nieuw speeltje bemachtigd. De verkoop van de club is bijna rond.

Dat meldt het vooraanstaande International Business Times. De Chinese Suning Holdings Group heeft sinds 2016 zeventig procent van de aandelen in handen, maar is sinds 2019 bezig om Inter te verkopen. Hoewel Inter onder leiding van de Chinezen landskampioen werden, zijn er grote financiële problemen ontstaan.

Door de coronacrisis verloor de club ruim 280 miljoen euro. Maandelijks loopt Inter nog eens ruim dertien miljoen mis. De kampioen van Italië was zelfs genoodzaakt om met Romelu Lukaku en Achraf Hakimi twee van de beste spelers te verkopen. Ook succestrainer Antonio Conte vertrok.

De verkoop van Suning Holdings Group aan PIF, onder leiding van de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman, is nagenoeg rond. Het papierwerk zal vermoedelijk nog enkele dagen in beslag nemen. Met de verkoop is een bedrag van één miljard dollar (884 miljoen euro) gemoeid.

Of PIF na de overname van Inter klaar is met het overnemen van clubs is nog maar zeer de vraag. Het verhaal gaat dat er met meer clubs gesproken wordt, Olympique Marseille wordt genoemd.