Storck zag Genk eenvoudig voorbij Oostende stomen: We zitten op de goede weg

Storck zag Genk eenvoudig voorbij Oostende stomen: "We zitten op de goede weg"

27-12-2021 10:15

KRC Genk heeft een wisselvallig 2021 dan toch op een mooie noot kunnen afronden. Dankzij een klinkende 0-4-overwinning duikt het de winterstop in met een zeven op negen op het rapport. Trainer Bernd Storck heeft opnieuw een bewijs gekregen dat het na Nieuwjaar verder in stijgende lijn zal evolueren.

Sinds zijn aanstelling viel de Duitser al op door steeds weer bijzonder zelfverzekerd uit te kijken naar de toekomst. Hij lijkt gelijk te krijgen. Tegen (een weliswaar ontnuchterend zwak) KVO boekte Genk haar eenvoudigste zege onder zijn prille bewind. "Vanaf de eerste minuut waren we zeer geconcentreerd en gaven we weinig ruimte aan Oostende", deed vooral de verdedigende organisatie Storck deugd aan het trainershart, blijkt uit zijn reactie aan Sporza.

In de aanvallende sector zag de Genk-coach dan weer een duidelijk verschil in kwaliteit tussen beide elftallen. "Dat zag je ook aan het aantal kansen dat we creëerden", klinkt het. Genk had inderdaad met nog ruimere cijfers kunnen winnen, want vooral in de eerste periode liet het een heleboel wenkende mogelijkheden onbenut.

Hoe dan ook duikt de vicekampioen 2022 in met heel wat meer vertrouwen dan het pakweg een maand geleden had durven verhopen. "We zitten op de goede weg, de spelers raken ook steeds beter ingewerkt op hun posities. We hebben nog werk, maar dit is een mooi begin", vat Storck het gevoel samen. Na de winterstop opent Genk met twee thuiswedstrijden, tegen K. Beerschot V.A. en KV Mechelen.