Club Brugge is niet langer de ploeg van 't stad: Dit blijft op de maag liggen

Club Brugge is niet langer de ploeg van 't stad: "Dit blijft op de maag liggen"

26-12-2021 23:10
17

Na acht jaar mag Club Brugge zich niet langer de ploeg van de het Venetië van het Noord noemen. Cercle Brugge nam de fakkel over door zondagmiddag een verdiende 2-0-zege te boeken. Simon Mignolet baalde na afloop als een stekker, maar had geen moeite om toe te geven dat de stadsrivaal sterk voor de dag kwam.

Bij Sporza had de doelman het over een "zure nederlaag". Aan een gebrek van scherpte viel de nederlaag volgens hem niet te wijten, aangezien Club vooraf gewaarschuwd was. "Sinds Cercle van trainer is gewisseld spelen ze met veel intensiteit, veel druk en veel duels. Het is een echte oorlog gebleken op het veld, ook door de omstandigheden", verwijst Mignolet onder meer naar de ondermaatse staat van het veld op Jan Breydel.

Een verdiende zege voor Cercle dus, al was er ook een dosis geluk mee gemoeid, oordeelt Mignolet. Zo viel de bal vaker goed voor groen-zwart dan voor blauw-zwart. "Cercle is op dit moment een ploeg die aan het winnen is, die het geluk misschien aan haar zijde heeft."

Ondanks het tegenvallende slotstuk wil Mignolet vooral het positieve onthouden. "Ik denk dat we deze maand zeker niet slecht gespeeld hebben", blikt hij al terug op december. Daarin haalde Club eerder tien op twaalf in de Jupiler Pro League en plaatste het zich voor de halve finales van de Croky Cup. Toch zal de nederlaag tegen Cercle blijven nazinderen. "Dat blijft even op de maag liggen. We moeten na de winterperiode en de stage terugkomen om onze doelstellingen te halen", besluit Mignolet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie