Cercle Brugge brengt nu toch meer uitleg over ontslag van Vanderhaeghe

Cercle Brugge brengt nu toch meer uitleg over ontslag van Vanderhaeghe

26-12-2021 21:10 Laatste update: 21:38
3

Yves Vanderhaeghe werd enkele weken geleden plots ontslagen bij Cercle Brugge. Ondanks een overwinning kreeg de trainer toch zijn C4. Lange tijd werden daar vragen bij gesteld, maar technisch directeur Carlos Avina komt nu met een antwoord.

Een echte reden kregen we lange tijd niet, al heeft Avina nu wel een antwoord klaar. Bij Krant van West-Vlaanderen komt hij terug op het ontslag van Vanderhaeghe. "We zagen heel snel dat niet iedereen op dezelfde lijn zat, maar er is ook altijd stabiliteit nodig en we gaven Yves het voordeel van de twijfel", aldus Avina.

Toch kon Vanderhaeghe het bestuur niet overtuigen. "Maar het werkte niet en toen assistent-coach Jaïdi vertrok om in Tunesië hoofdcoach te worden, zagen we een sterke terugval. Hij was iemand die de principes pushte en dat is wat we willen: een cultuur waarin we elkaar op een gezonde manier uitdagen om er als moderne organisatie beter van te worden."

Bij Cercle Brugge besloot men dan ook om afscheid te nemen van Vanderhaeghe en werd Thalhammer aangesteld. In zijn eerste vijf wedstrijden werd er vier keer gewonnen en één keer verloren.