BILD: multimiljonair Haaland kan salaris laten verdubbelen door Dortmund

BILD: multimiljonair Haaland kan salaris laten verdubbelen door Dortmund

22-12-2021 12:20

Borussia Dortmund geeft de hoop op een langer verblijf van Erling Haaland niet op. De 21-jarige Noor kan rekenen op een verdubbeling van zijn megasalaris, als hij ook volgend seizoen in het Signal Iduna Park speelt. Dat meldt BILD.

Haaland ligt in Dortmund vast tot medio 2024 en heeft in zijn contract een vaste afkoopsom van 75 miljoen euro, die vanaf de eerstvolgende zomer in werking treedt. De clubleiding wil de topspits rustig houden door extra geld vrij te maken: volgens BILD zijn er plannen om het salaris van Haaland te verdubbelen.

Op dit moment verdient Haaland acht miljoen euro per jaar. Blijft hij ook ná de zomer speler van Dortmund, dan stijgt het jaarlijkse bedrag naar zestien miljoen. Ook is er een lucratieve sponsordeal met BVB-partner Puma in de maak. Marco Reus is nu nog de best betaalde speler bij Dortmund (twaalf miljoen per jaar).

"Als hij zegt iets nieuws te willen doen, dan mag dat", zegt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke tegen BILD over Haaland. "Toch zou Erling er goed aan doen voor zichzelf te bedenken of nog een jaar BVB goed zou zijn voor zijn ontwikkeling." De volledige Europese top wil Haaland graag aan de selectie toevoegen.