UPDATE: 'Anderlecht weet wat op te hoesten voor Niasse, ook Fransen roeren zich'

UPDATE: 'Anderlecht weet wat op te hoesten voor Niasse, ook Fransen roeren zich'

20-12-2021 20:00 Laatste update: 08-01-2022 13:27
28

RSC Anderlecht presteert steeds beter, maar de kans is toch nog groot dat de Brusselaars zich komende winter gaat versterken. Het denkt eraan om Cheikh Niasse weg te halen bij de Franse topclub Lille OSC.

Dat weet het Franse La Voix du Nord. De 21-jarige verdedigende middenvelder komt amper aan de bak bij Lille OSC en mag dan ook vertrekken voor een som van amper twee miljoen euro. Daar hoopt Anderlecht van te kunnen profiteren.

De Brusselaars zijn echter niet de enigen die interesse tonen. Ook Vitesse, Stade Brest, Lorient, NEC, Sheffield United, Freiburg en Panathinaikos tonen interesse. Aan die laatste club werd hij nog een half seizoen uitgeleend en werd hij er al snel een basispion.

Bij Anderlecht moet Niasse de concurrentie aangaan met onder andere Josh Cullen, Kristoffer Olsson en Marco Kana, al kan de Senegalees ook in de verdediging uit de voeten en wordt hij mogelijk gezien als een optie op die positie. 

Update: Het is Anderlecht menens om Niasse deze winter nog in huis te halen. Volgens de Franse journalist Loïc Tanzi heeft Anderlecht ook een eerste bod gedaan op de middenvelder. Het krijgt echter de concurrentie van het Nederlandse Vitesse.

Update 8/1: Lille lijkt er vrede mee te nemen dat Niasse deze winter vertrekt, áls er voldoende boter bij de vis komt weliswaar. De Franse landskampioen heeft nu ook exact bepaald hoeveel boter dat moet zijn: voor twee miljoen euro mag de controlerende middenvelder de deur uit, meldt onder meer L'Equipe. Hoeveel het bod bedroeg dat Anderlecht eerder uitbracht, is niet bekend, maar mogelijk moeten de Brusselaars dat dus verhogen. Naast Vitesse tonen overigens ook twee Franse clubs interesse. Stade Brest en Lorient FC mikken enkel op een leenconstructie.