Vijfklapper Inter, vijf keer op rij de nul, wéér doelpunt voor Dumfries

Vijfklapper Inter, vijf keer op rij de nul, wéér doelpunt voor Dumfries

17-12-2021 23:23

Titelverdediger Internazionale begint op stoom te komen in de Serie A en heeft tegen hekkensluiter Salernitana opnieuw een signaal afgegeven aan de concurrentie. De Nerazzurri hebben hun zesde competitiezege op rij geboekt en hebben bovendien vijf keer achter elkaar de nul gehouden.

Het pleit was in feite na een half uur al beslecht, in de confrontatie tussen de minste en de beste ploeg van de huidige Serie A-stand. Nadat Ivan Perisic gedecideerd raak kopte uit een corner, brak Dumfries' moment of fame aan. De rechtsback dook voor doelman Vincenzo Fiorillo op en schoot via de lat zijn tweede treffer van het seizoen binnen: 0-2.

Salernitana deelde wel wat speldenprikken uit, maar Inter liep in de loop van de tweede helft steeds verder uit en kon aan het doelsaldo werken. Alexis Sánchez bekroonde een snelle counter, Lautaro Martínez en Roberto Gagliardini schoten ook raak: 0-3, 0-4 én 0-5.

Na de zege op Franck Ribéry en de zijnen staat de regerend landskampioen op 43 punten uit achttien wedstrijden, terwijl het eerder nog achterop was geraakt op Napoli en AC Milan. Die twee clubs spelen zondagavond tegen elkaar: AC Milan kan de aartsrivaal weer tot op één punt naderen, Napoli kan op drie punten komen.