KV Kortrijk zet koers richting top 4 na zege bij Seraing

17-12-2021 22:31 Laatste update: 22:43
1

KV Kortrijk won vrijdagavond met 0-2 bij Seraing. Daarmee komen de kerels - weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld - op vier punten van Play-Off 1.

De eerste helft had weinig in de pap te brokken. Het enige gevaarlijke wapenfeit noteerden we in minuut 25. Moreno van KVK raakte de paal. Verder hielden Seraing en KV Kortrijk elkaar in evenwicht met slappe schotjes vanop afstand. We spoelen snel door naar de tweede helft.

Tweede Helft
De start van de tweede helft leverde al snel een doelpunt op. Palaversa bracht de bezoekers op voorsprong. Ook hierna bleven de kerels dreigen. Mbayo werd neergehaald in het strafschopgebied: strafschop. Selemani zette de elfmeter om. Een snelle 0-2 voor KV Kortrijk.

Seraing kon gedurende de tweede helft zo goed als nooit een voet aan de grond krijgen. Enkele minuten voor tijd kreeg Maziz nog een kans, maar verder dan deze poging kwamen de Luikenaars niet.

KV Kortrijk doet een goede zaak in het klassement. Het komt (even) op vier punten van Play-Off 1.