UPDATE: ‘Uitstel of forfait na politiestaking bij Standard-Beerschot’

UPDATE: ‘Uitstel of forfait na politiestaking bij Standard-Beerschot’

15-12-2021 17:01 Laatste update: 16-12-2021 09:26
26

Om 21:00 zouden Standard en Beerschot het woensdag tegen elkaar opnemen. De wedstrijd werd echter afgelast vanwege een politiestaking, waardoor de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. De wedstrijd wordt verplaatst naar 30 december.

Woensdag meldde Standard dat het duel tegen Beerschot niet kon doorgaan doordat de veiligheid niet kon gegarandeerd worden. Dit omdat er een staking was bij de politie. "Omdat het onmogelijk was een minimale politiemacht te vorderen, gaven de administratieve autoriteiten om veiligheidsredenen geen toestemming voor het houden van de wedstrijd", zo schreef de Luikse club op haar webstek. Het voegde eraan toe dat het alle alternatieven had bekeken om de wedstrijd toch veilig te laten verlopen.

"Gezien dit geval van overmacht, en ondanks de wens om onze overwinning van het weekend te bevestigen, is Standard Luik helaas verplicht om zich bij deze beslissing neer te leggen." De wedstrijd zal gespeeld worden op 30 december.

Update: Standard moest noodgedwongen de thuismatch tegen Beerschot uitstellen door de politiestaking. De Rouches zochten naar oplossingen en wilde de match achter gesloten deuren afwerken, maar dat werd afgewezen door de bevoegde instanties. Het Nieuwsblad meldt dat volgens artikel B7.37 van het reglement van de KBVB, ‘een verbod van een lokale overheid’, als gevolg een forfaitnederlaag voor de thuisploeg heeft.