VP 11: De Ketelaere werkt aan cijfers, Refaelov is niet versleten

VP 11: De Ketelaere werkt aan cijfers, Refaelov is niet versleten

13-12-2021 10:30 Laatste update: 18:15

Het gaat wel bijzonder snel in de Jupiler Pro League. Ook Speeldag 18 is nu achter de rug. Deze elf spelers verdienen wat ons betreft een plaats in het team van de week.

Leider heeft een engelbewaarder
Bij Union kijken we vaak naar de aanvallers, maar ook de doelman heeft al grote stappen gezet. Anthony Moris had een groot aandeel in de zege tegen KV Mechelen en haalt dit team voor het eerst.

Cercle kruipt uit het dal
Bij Cercle Brugge speelde Edgaras Utkus een belangrijke rol tegen STVV. Hij scoorde zelf en was achterin ook een rots in de branding. Cercle klimt zo stilaan uit de gevarenzone. Zijn maatje achterin wordt een andere doelpuntermaker: Emmanuel Agbadou van Eupen.

Op de backs kiezen we op rechts voor Michael Murillo, die voor heel wat aanvallende impulsen zorgde bij Anderlecht. Het moet gezegd: Seraing legde hem niet erg veel in de weg. Nurio maakt het viertal vol. De linksback van KAA Gent liet tegenstander Ito geen seconde in zijn spel komen.

Dertigers troef
Bij KAA Gent viel Vadis Odjidja in de tweede helft uit met een blessure, maar de middenvelder had toen al genoeg laten zien aan de fans. Een Odjidja in vorm is werkelijk niet van de bal te zetten, dat bewees hij ook tegen KRC Genk.

Bij Anderlecht is Lior Refaelov terug een vaste waarde, en terecht. Hij pikte weer zijn goaltje mee en was altijd een stap te snel voor het middenveld van Seraing. Bij Club Brugge liet Ruud Vormer zich opmerken met een straffe invalbeurt. Zijn verhaal is zeker nog niet afgelopen.

De Ketelaere werkt aan statistieken
Bij Club Brugge begint Charles De Ketelaere steeds efficiënter te worden. Met een goal én een assist hees hij zijn team ook langs Zulte Waregem. 

Benson Manuel zorgde als invaller voor heel wat schwung bij Antwerp, al kon hij uiteindelijk geen punten pakken tegen Standard. Faïz Selemani is een grootverdiener bij KV Kortrijk, maar bewijst ook telkens waarom. Tegen OH Leuven tekende hij voor de winnende goal.