Vrancken (KVM) over nieuwe blessure van Engvall: “Ik ben er niet goed van”

Vrancken (KVM) over nieuwe blessure van Engvall: “Ik ben er niet goed van”

10-12-2021 16:00

KV-Mechelen moet zondag mogelijks twaalf spelers missen tegen de leider in de stand Union Sint-Gillis. Een nieuwe opdoffer voor KV-Mechelen kwam er in de vorm van een nieuwe blessure van Gustav Engvall. Wouter Vrancken reageert: “Hij was net heel goed bezig.”

Dat uitgerekend Engvall uitvalt is erg pijnlijk. Hij speelde amper 30 wedstrijden nadat hij in augustus 2019 een ernstige knieblessure opliep. De Zweed had er een zware revalidatie opzitten en komt nu door een ongeluk opnieuw in de ziekenboeg terecht. Een ziekenboeg die bij KV Mechelen trouwens al erg druk bezet is. “Hij is vandaag op training slecht neergekomen en kwam met zijn volle gewicht op z’n enkel terecht,” vertelt Wouter Vrancken. “Hij had een forse zwelling en is meteen naar het ziekenhuis gegaan. Het is nog wachten op de resultaten, maar we gaan hem zeker weken moeten missen.”

Een dozijn aan afwezigen
De grote lijst aan blessures en afwezigen wordt dus opnieuw aangedikt. Momenteel mist KV-Mechelen ongeveer een dozijn aan spelers. Vrancken overloopt enkele van de absenties voor de match tegen de leider in het klassement: “Sheldon Bateau heeft corona. Oum Gouet is grieperig en onderging een test. Het is afwachten of ook hij positief is. Geoffrey Hairemans is nog niet fit na die kniestoot tegen Cercle Brugge. Ferdy Druijf zal voor het nieuwe jaar niet meer spelen. Hugo Cuypers is er uiteraard nog niet bij.”

Geen excuus
De coach van KV-Mechelen vertelt de pers dat hij op zoek is gegaan naar een oorzaak van het vele blessureleed. “Hebben we de spelers misschien niet goed genoeg gemanaged?” Aangezien het vooral gaat over een resem aan impactblessures kwam de coach snel tot de conclusie dat dit nu eenmaal kwetsuren zijn waar de staff geen vat op heeft. Verder liet Wouter Vrancken ons weten dat hij gelooft in de weerbaarheid van zijn kern en dat hij deze tegenslag niet zal gebruiken als excuus mocht het zondag fout lopen. “Het is nu aan anderen om op te staan”, zei Vrancken. “Ik weet wat mijn spelers kunnen, en heb er alle vertrouwen in dat de fitte jongens er zullen staan.”