Code Red: een documentaire over de schedelbreuk van Jimenez

Code Red: een documentaire over de schedelbreuk van Jimenez

08-12-2021 21:40

Een jaar nadat Raul Jimenez een schedelbreuk opliep in het Emirates Stadium, wordt een documentaire uitgezonden over zijn blessure. Code Red is een documentaire gemaakt door Wolverhampton Wanderers. De Documentaire herleeft de afschuwelijke blessure van de aanvaller en zijn terugkeer naar volledige gezondheid en de Premier League.

Het filmen begon toen Jimenez terugkeerde uit het ziekenhuis en volgt zijn herstel tot nu. Momenteel speelt de Mexicaan terug in de Premier League en scoort hij goals met een helm die erg lijkt op deze van voormalig keeper Petr Čech. De documentaire is opgebouwd aan de hand van interviews met onder andere Leander Dendoncker en zijn voormalige coach Nuno Espirito Santo, wiens emotionele woorden "code rood" de documentaire titel inspireerden.

Stof tot nadenken
De documentaire kan wel eens veel losmaken in de voetbalwereld. Al langer dan vandaag wordt er nagedacht en gedebatteerd of we het ‘koppen’ niet moeten herzien. Zo wordt er in onze jeugdcompetities ook sterk nagedacht of we jonge spelers hiertegen niet beter kunnen beschermen. De eerste uitzending is vanavond te zien op de Play Sports kanalen.