Coronaexplosie in Portugal: Belenenses begint met zijn negenen (!) tegen Benfica

Coronaexplosie in Portugal: Belenenses begint met zijn negenen (!) tegen Benfica

27-11-2021 22:16
5

Het Portugese voetbal is in de ban van een aantal bizarre ontwikkelingen in aanloop naar Belenenses-Benfica. De wedstrijd staat gepland voor 21.30 uur Nederlandse tijd, maar de thuisploeg moet door een massale corona-uitbraak met negen spelers (!) beginnen.

Toonaangevende media Record en A Bola melden dat liefst zeventien werknemers van Belenenses – dertien spelers en vier stafleden – een positieve test af hebben gelegd. Terwijl de spelers van Benfica al bezig waren met een warming-up, ontbrak van de thuisploeg ieder spoor. De wedstrijd zal echter 'gewoon' plaatsvinden, ook al heeft Belenenses niet eens elf spelers tot zijn beschikking. "We gaan roeien met de riemen die we hebben en we zoeken naar de best mogelijke oplossing", wordt trainer Filipe Cândido geciteerd door Record. "Alle energie die het vertegenwoordigen van deze club geeft, moeten de spelers vrij laten komen."

De opstelling van de nummer zestien van Portugal is inmiddels doorgesijpeld. Belenenses moet in de persoon van João Monteiro en Álvaro Ramalho twee keepers opstellen: wie van de twee onder de lat zal staan, is nog onduidelijk. Verder wordt het basisteam aangevuld met enkele spelers van het tweede elftal. Nummer drie Benfica speelt wél met zijn elven.