Vanaken baalt als een stekker na horroravond: Het is moeilijk om uit te leggen

Vanaken baalt als een stekker na horroravond: "Het is moeilijk om uit te leggen"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 23:29wo 24-11-2021 om 23:29

Club Brugge heeft een ferme dreun opgelopen tegen RB Leipzig. In plaats van een kwalificatie voor (minstens) de Europa League kreeg het een historische 0-5-pandoering om de oren. Ook Hans Vanaken wist niet wat hij zag. De aanvoerder van Blauw-Zwart zag zijn elftal op alle vlakken tekort schieten.

"Het is moeilijk om uit te leggen", reageerde Vanaken ontgoocheld bij VTM 2. "We hebben het vooral aan onszelf te danken, want het was gewoon helemaal niet goed genoeg. We werden overpowered vanaf het begin. We kwamen nooit in die wedstrijd. We wisten dat het een belangrijke match zou zijn, maar zo hebben we helemaal niet gespeeld."

"We zitten in een periode dat het minder loopt, niet alleen in de Champions League, maar ook in de competitie", beseft Vanaken. Zo werd vorige vrijdag nog verloren bij KV Mechelen (2-1). "We moeten gewoon veel meer lef hebben aan de bal. Misschien zitten sommige jongens met minder vertrouwen na die moeilijke periode. Dat is niet nodig, want we hebben genoeg kwaliteit, dat hebben we in die vorige wedstrijden in de Champions League gezien."

Geen steen naar Clement
Philippe Clement krijgt het hard te verduren, maar Vanaken vindt niet dat het tactische plaatje een ramp was. "We wisten wel wat we moesten doen, maar natuurlijk speel je hier ook tegen een ploeg die je niet laat voetballen. Onder hun pressing kwamen we moeilijk uit. Zij hebben ook een hele goeie ploeg, die dat goed doet. De rust zat niet in de ploeg", vat Vanaken het samen. De kans op Europese overwintering lijkt nu helemaal vervlogen. "Nu moeten we naar Parijs om die laatste kans te proberen grijpen, er zit maar één ding op. We moeten geloof en vertrouwen proberen tanken in de volgende matchen in de competitie en in de beker. Hopelijk kunnen we daar nog eens stunten", tracht de Limburger toch nog optimistisch te blijven.

Als Club Brugge alsnog naar de Europa League wil na Nieuwjaar, zal het in eerste instantie zelf iets moeten rapen bij PSG. Daarnaast moet het bidden dat RB Leipzig een slechter resultaat neerzet in haar match. De Duitsers ontvangen Manchester City, dat net als PSG al geplaatst is voor de achtste finales.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie jij Club deze scheve situatie nog rechtzetten op de slotspeeldag?

(387 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws