Courtois speelt 500ste profwedstrijd: Blij dat het een CL-wedstrijd is

Courtois speelt 500ste profwedstrijd: "Blij dat het een CL-wedstrijd is"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 18:35wo 24-11-2021 om 18:35

Vele Belgische voetballiefhebbers herinneren zich ongetwijfeld nog de piepjonge Thibaut Courtois die debuteerde voor KRC Genk. Ondertussen staat diezelfde Courtois voor zijn 500ste wedstrijd als professionele doelman. Via zijn sociale media laat hij weten daar erg blij mee te zijn. 

"Ik ben blij dat het een Champions League-wedstrijd is", zo tweette Courtois woensdagavond voor het duel tegen Sheriff Tiraspol. In Moldavië staat de Belgische keeper voor de vijfhonderste keer tussen de palen als prof. Van die 500 wedstrijden keepte hij er 93 voor de Rode Duivels.

Verder verdedigde Courtois het doel van KRC Genk, waar hij in 2011 na een seizoen als titularis werd weggeplukt door Chelsea FC. In Londen stond Courtois tussen 2011 en 2018 154 keer onder de lat. Zijn periode bij Chelsea werd onderbroken door een periode bij Atletico Madrid waar hij ook meer dan 100 keer speelde. Momenteel staat Courtois bij Real Madrid in doel en rond daar woensdagavond dus de kaap van 500 wedstrijden als profdoelman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws