Geschorste Zlatan: 'Ik heb iets stoms gedaan, maar ik zou het zo weer doen'

Geschorste Zlatan: 'Ik heb iets stoms gedaan, maar ik zou het zo weer doen'

23-11-2021 09:12
4

Zlatan Ibrahimovic heeft geen spijt van de gele kaart die hij kreeg in het WK-kwalificatieduel van Zweden met Spanje. De veertigjarige ster deelde een beuk uit aan César Azpilicueta, waardoor hij geschorst is voor de eerste wedstrijd in de play-offs.

"Ik deed het bewust", zegt Ibrahimovic in een interview met The Guardian over zijn actie. "Ik schaam me er niet voor om dat te zeggen, want hij (Azpilicueta, red.) deed iets stoms naar mijn ploeggenoot. Hij deed groot naar mijn ploeggenoot. Het was stom van mij, maar ik zou het zo weer doen. Hij moet begrijpen dat hij dat niet kan doen. Hij heeft niet het lef om het tegen mij te doen."

"Het gaat niet om het missen van de play-offs", vervolgt de oud-speler van Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United. "Hij moet snappen dat je iemand die op de grond ligt niet in de zeik neemt. Je valt geen hond aan die niet blaft. Val iemand aan die iets terug kan doen. Het is makkelijk om mijn teamgenoten van twintig jaar oud aan te pakken. Ik hoop dat hij het nu snapt."

Ibrahimovic benadrukt dat hij achter zijn actie staat. "Op die manier ben ik dan ook perfect. Want voor mij is perfect zijn mezelf zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie