Vanhaezebrouck kant zich tegen WK in Qatar: Je zal zien hoe snel ze kar keren

Vanhaezebrouck kant zich tegen WK in Qatar: "Je zal zien hoe snel ze kar keren"

20-11-2021 16:07
2

Het WK in Qatar komt stapje per stapje dichterbij. Over ongeveer een jaar gaat het veelbesproken toernooi van start, het eerste wereldkampioenschap dat in de winter plaatsvindt. Hein Vanhaezebrouck is op zijn zachtst gezegd geen voorstander van het concept. Uiteraard deinst hij er niet voor terug om zijn mening ook openlijk te ventileren.

Terwijl Toby Alderweireld zich deze week nog positief uitsprak over het WK in Qatar, klinkt er ten huize Vanhaezebrouck een heel ander geluid. De trainer van KAA Gent wijst vooral de grote voetballanden met de vinger. "Je had dit gewoon met zijn allen moeten weigeren en gezegd hebben: speel maar een Wereldbeker zonder de grote landen en dan zul je wel zien hoe snel ze hun kar zullen keren", vertelde Vanhaezebrouck op zijn perspraatje.

Zowel de locatie als het tijdstip stuiten hem tegen de borst. Vanhaezebrouck vindt dat een WK in de zomer thuishoort, punt. Dat de temperaturen dan ondraaglijk warm zijn in Qatar, vindt hij geen excuus. "Dan zoek je een andere oplossing", blaast hij. Zo'n winters WK is voor hem "totaal onaanvaardbaar". "Dit is echt de macht van het geld", beseft hij nog.